Hänt i MIA om strukturell rasism

Direkt från tryckeriet landade senaste numret av Hänt i MIA på våra bord. Möt två av Sveriges mest intressanta influencers mot strukturell rasism, Lovette Jallow och Hanna Wallensteen. Du får veta mer om minoritetsstress, tips på hur du själv kan bidra till ett mer inkluderande samhälle och inspiration för att hålla samtalet levande. 

 

Risken att drabbas av rasism påverkar människors liv. Oron för att bli utsatt  för allt från direkta påhopp, trakasserier och kränkningar till hot och diskriminering skapar långsiktig stress som förhindrar människor att närma sig arbetsmarknaden.

 

MIA Vidare är ett stort projekt, med möjligheter att ändra strukturer. Med nya verktyg att arbeta normbrytande och icke-diskriminerande bidrar vi till minskad rasism och ökad inkludering. 

Vill du ha ett eget exemplar av Hänt i MIA? mejla maria.rosby@haninge.se så skickar vi  med posten. 

Rasism kan ske på bussen, i mataffären, på jobbet, eller i skolan. Det kan hända när någon postar en bild på nätet. Eftersom rasism är utanför den egna kontrollen och inte går att påverka, infinner sig en mer eller mindre konstant stress. 

Senaste inläggen