Sedda, bekräftade människor växer

”Man måste bygga steg där människor är, inte där de borde vara. Kör många i diket då breddar man vägen, det är det ni gör. Ni ser till att vara där människor är”, säger Stig-Arne Bäckman, eller Stigge som han kallas.

 

Stigge är grundare av Talangakademin,  en imponerande, icke vinstdrivande organisation som arbetar med validerad praktik. Syftet är, precis som för oss i MIA, att hjälpa människor som står långt från arbetsmarknaden att börja arbeta med stora samhällsvinster som följd. Den 7 april öppnade Stigge vår temadag för Supported Employmnet med en halsbrytande berättelse om resan till den växande verksamheten.

”Utanförskapet är helt onödigt. Det är så synd att många är utanför. Jag brukar ha utgångpunkten; ska vi tänka nytt eller har vi tänkt färdigt?”

När Stigge talat om resan fram till Talangakademin, tog koordinatorn Winnie Mukaru över för att berätta om verksamheten. Winnie som nyligen blev utsedd till ”Huddinges stolthet” 2022, var lika inspirerande som klok.

 

”Vi går in i sista året i vårt projekt och har inte kunnat ses sedan projektet startade. Nu hade vi ett gyllene tillfälle att mötas för att få inspiration, dela erfarenheter och reflektera lite över rollen i projektet, samhället och världen i stort. Temat för dagen var arbetsgivare”, säger Lena Willner, processledare i MIA som tillsammans med Maria Reed, projektledare HBS och Helena Bajlo, kommunikatör höll i arrangemanget.

Inspiration och bekräftelse

Talangakademins metodik bygger på modern forskning och väldokumenterade erfarenheter från andra liknande projekt. Särskiljande är att de arbetar med systematiserade praktikplatser, i en genomtänkt och välbeprövad process. Varje talangs förutsättningar och behov matchas med lämplig, lokal praktikgivare.

 

”I MIA delar vi Talangakademins värderingar och inställning att det är viktigt med arbetsträning som passar deltagarens förutsättningar. Vi tror, precis som Stigge och Winnie, att alla vill vara med i vårt samhälle och att alla kan vara det. Vi fokuserar systematiskt på jobbjakt och att hålla nätverk av arbetsgivare vid liv”, säger Maria Reed, projektledare i HBS.

Senaste inläggen